Loading…

Senso Consult

koers houden en meebewegen

over Senso Consult

Mijn naam is Jan Maarten Hendriks. Ik ben een bewogen en gedreven adviseur, coach en trainer, die graag met mensen werkt aan concrete resultaten. Hard werken, met hart voor de mens en de zaak. Hoofd en hart verbinden, gaan voor de kern van de zaak, zinnig werk verzetten, richting vinden en daarop sturen.

In mijn werk is het mijn streven bezig te zijn met de kern, de werkelijk zinvolle dingen en te sturen op concrete, praktische resultaten.

Wat mij boeit en drijft zijn de vragen: wat beweegt mensen, waarom doen ze wat ze doen en vooral: wat maakt nou dat ze soms iets willen en het maar niet voor elkaar krijgen? Lang waren dat vragen die mijzelf erg bezig hielden (en vaak nog houden): hoe kan het nou dat ik niet verder kom met wat ik wil? En weet ik wel wat ik echt wil, wat is nu eigenlijk mijn koers, waarom laat ik me daarvan afleiden door wijzigende omstandigheden… Zonder te willen pretenderen daar zelf helemaal mee klaar te zijn, heb ik gemerkt dat ik vaak in staat ben anderen, zowel individuen als teams of organisaties, verder te helpen als ze met deze (of andere) vragen stoeien, werken en soms worstelen.

mijn missie

mensen en/of organisaties in onze steeds veranderende wereld te helpen, hun weg (opnieuw) te vinden en praktisch waar te maken.

wat ik breng

Inzicht in waar je staat in die veranderende wereld, (her)ontdekken van wat je wil en kan en praktische handvatten om daar zelf mee aan het werk te kunnen. En dat biedt rust in de tent en geeft vertrouwen in de toekomst.

hoe ik dat doe

Ik luister ‘tussen de regels door’ en zorg dat op tafel komt, waar het echt om gaat. Samen achterhalen we wat de (gewenste) koers is, wat de doelen en drijfveren zijn.

Gezamenlijk wordt vervolgens een praktisch stappenplan gemaakt, om die koers op te pakken en vast te houden, ook al staat er vanuit de omgeving mogelijk ‘druk’ op.

Vooraf bepalen we de te behalen concrete resultaten. Door te werken met de aanwezige kwaliteiten als basis en daar verdere ontwikkeling in te brengen, blijkt er veel meer te kunnen dan gedacht!

mijn stijl
  • concreet, door vooraf de gewenste resultaten te bepalen en die achteraf toetsen
  • nuchter, omdat we hebben te werken met wat er is, niet wat we zo graag zouden willen
  • respectvol, omdat ieder mens uniek is en ik de wens heb dat hij tot zijn recht komt!

… en soms ook

  • confronterend, omdat we de weg gaan die praktisch het beste werkt.
mijn achtergrond

Mijn loopbaan ben ik gestart als leidinggevende bij de Koninklijke Luchtmacht. Daar heb ik me ontwikkeld tot ontwikkelaar, trainer en coach op het gebied van communicatie en management. In 1999 ben ik als commercieel consultant op het gebied van persoonlijk- en teameffectiviteit aan het werk gegaan. Van 2002 tot 2009 ben ik als adviseur en trainer van medezeggenschap en management actief geweest.

In september 2009 heb ik me als zelfstandig consultant gevestigd. Gelukkig maak ik deel uit van een zeer actief, bewogen en bevlogen netwerk, waarin dezelfde drives en waarden centraal staan. Elders op deze site is een groot aantal van hen terug vinden. In de loop van de jaren heb ik heel wat opleiding en training gedaan. De ‘rode lijn’ is dat het steeds weer om mensen draait, het vinden en vasthouden van richting en het leren omgaan met de dagelijkse (vaak weerbarstige) praktijk!

mijn opleidingen

  • Master Human Resources Management (‘Managing Human Resources’,University of the West of England te Bristol UK)
  • HBO Personeel en Arbeid
  • Diverse (militaire) en specialistische opleidingen en trainingen onder andere op het gebeid van groepsdynamica, leiderschap, coaching en begeleiding en Business Ecology